top of page
Psykolog Frederik Schmidt.jpg

PSYKOLOG FREDERIK SCHMIDT

Autoriseret psykolog med speciale i angst og stress

Det er min passion, at skabe terapiforløb hvor mine klienter bliver hørt, forstået og får det bedre. Jeg tager udgangspunkt i dig, og sammen skaber vi forudsætningerne for at du på en god måde kan arbejde med dine udfordringer.

For at sikre nærvær og engagement i alle mine samtaler, har jeg max 4 samtaler om dagen.

Siden jeg blev uddannet psykolog på Aalborg Universitet i 2011, har jeg arbejdet i psykiatrien, været konsulent og blev i 2014 autoriseret af Dansk psykolognævn. Fra 2015 har jeg arbejdet som selvstændig klinisk psykolog, med fokus på angst og stress. Jeg er altid i gang med videreuddannelse og har specialiseret mig i kognitiv terapi

Jeg har igennem min karriere som klinisk psykolog haft flere hundrede klienter i forløb. Det har lært mig meget om angst og stress, men også hvor vigtigt det er at se det hele menneske, og at tingene hænger sammen. Du vil i forløb hos mig opleve, at jeg går meget op i feedback fra dig, for at sikre at vi er på rette vej og du gradvist får det bedre.

Du kan læse mere om min behandlingstilgang længere nede på denne side.

Om mig: About Me
Book Stack

Min tilgang til psykoterapi

At være klinisk psykolog og levere gode effektive behandlingsforløb er min passion. Jeg har igennem flere år på arbejdsmarkedet og som selvstændig udviklet min filosofi og tilgang til samtaleterapi.

 

Træningstilgang

Alle mine terapiforløb er baseret på en træningsmæssig tilgang til angst og stress. Hvad betyder det så? Det betyder at du ikke skal forvente, at din bedring kommer igennem en stor indsigt eller åbenbaring i vores samtaler. At få det bedre og komme sig over angst og/eller stress kræver nemlig snarere, at du træner dig selv til at bryde angsten og få styr på stressen.

Psykologsamtaler ud fra denne tilgang handler altså om, at du får hjælp og vejledning til:

  • Hvordan du kan øve nye måder at tænke på.

  • At bryde negative handlemønstre.

  • Hvordan du kan udfordre dig selv.

Sammen vil vi lave en grundig gennemgang af hvad angst og stress egentlig er for en størrelse. Vi vil se på hvordan du har fået dine udfordringer, og hvordan du kan arbejde med dem. Mit største mål i behandlingsforløb er altid, at du går fra samtalerne med en klar fornemmelse af, at du selv kan gøre noget for at få det bedre!

Specialisering

Jeg har som psykolog valgt at specialisere mig i dybden med angst og stress, så du kan få hjælp af en ekspert i netop det du døjer med. Ingen kan være ekspert i alting, og for at virkelig forstå noget må man fordybe sig.

Angst og stress er lidelser i stigning i Danmark, men de er problemstillinger som man kan gøre noget ved. Samtidig er der store lighedstegn mellem angst og stress, fx kan man ved begge opleve at have mistet kontrollen over sig selv og sit liv. Behandling af angst og stress handler derfor meget om at genopbygge og genetablere din fornemmelse af kontrol og indflydelse i dit liv.

Forsamtale

Som fast princip afholder jeg altid en forsamtale inden et behandlingsforløb sættes i gang. I den samtale vil vi se på hvad du ønsker dig hjælp til, og om det er noget der falder under mine specialer som psykolog. Det er det nemlig ikke altid, og så er jeg ikke den rigtige til at hjælpe dig. Det er dog altid sådan, at hvis ikke du passer ind hos mig, så skal jeg nok hjælpe dig videre til et andet sted.

 

Max 4 klienter om dagen

Som klient vil du opleve, at det kan være en krævende proces at gå i psykoterapi hos en psykolog. Der er mange ting at forholde sig til, og vi kommer omkring forhold der betyder meget for dig.

Det er også krævende arbejde for psykologen, og jeg har derfor valgt at have et maks. på 4 samtaler pr. dag. Det sikrer at jeg kan være nærværende og opmærksom, og at ingen bare bliver ”et nummer i rækken”.

 

Effektmåling før, under og ved afslutning af behandlingsforløb

For at sikre at du får et godt og effektfuldt forløb behandlingsforløb, starter jeg altid med at måle dit stress- og angstniveau. Det foregår ved hjælp af to spørgeskemaer, som begge er udviklet med danske standardmål. Disse spørgeskemaer vil du følgende udfylde med jævne mellemrum igennem terapien. Herigennem kan vi følge med i, om du får det bedre eller om vi skal tilpasse forløbet så du får det.

Om mig: About Therapy
bottom of page